Traumatismele dentare la copii
Ce poate fi mai dureros ca părinte decât să-ți vezi copilul suferind un traumatism? Iar daca acest traumatism are ca urmare fracturarea sau chiar avulsia (ieșirea completă din alveolă) unui dinte, cel mai probabil pentru mulți părinți sperietura este așa de mare încât nu mai știu ce este de făcut.
Prima vizită la cabinetul stomatologic
Vizitele la dentist trebuie făcute în primul rând în scop preventiv. Se știe că este mai ușor să previi decât să tratezi!Copilul trebuie să facă prima vizită la dentist pentru a se acomoda cu medicul, personalul și cabinetul fără a se interveni efectiv.
Ghid periaj dentar pentru copii
Periajul dentar trebuie să devină o parte esenţială a obiceiurilor de dimineaţă şi de seară ale copilului dumneavoastră. Învăţaţi periajul dentar pentru a-i putea învăţa şi pe ei modul optim de periaj şi de folosire a aţei dentare pe măsură ce cresc.
Ghid periaj dentar pentru adulți
Igiena dentară bună păstrează un aspect plăcut. Dinții sunt printre principalele lucruri observate atunci când faceți cunoștință cu persoane noi.
Bruxismul
Bruxismul nocturn este cel mai răspândit. În bruxismul nocturn apare scrâșnirea automată a dinților, precum și contractarea ritmică a maxilarelor. Aceste fenomene apar la aproximativ 90 de minute și pot dura de la câteva minute la câteva ore.
Indicații pre și postoperatorii implant dentar
Ca și pacient, este normal să faci tot posibilul ca intervenția pe care ai avut-o să fie lipsită de complicații. Și noi ne dorim același lucru. Pentru că scopul nostru este unul comun, adică acela de a evita apariția complicațiilor și a oferi implantului dentar cele mai bune șanse ca acesta să performeze la capacitate maximă, iți oferim un mic ghid de urmat.
Metode specifice de profilaxie a cariei
Fluorul este singurul element mineral unanim corelat cu rezistența la carie a dinților. Fluorul inhibă demineralizarea smalțului și potențează remineralizarea acestuia. Fluorul afectează activitatea metabolică a bacteriilor cariogene. Nivelurile ridicate de fluor din soluții, geluri sau lacuri produc un strat temporar de fluorură de calciu pe suprafața smalțului.
Întreținerea implantului dentar
După finalizarea tratamentului cu implanturi dentare ajungeți să experimentați din nou performanțele estetice și funcționale ale dinților naturali. Acești noi dinți trebuie întreținuți corespunzător, deoarece starea de igienă influențează în mod direct sănătatea lor și a țesuturilor din vecinătate.
Intrebări MDI
Lăsați proteza fixată in primele 48 de ore după inserarea mini implanturilor MDI. Există posibilitatea să apară sângerări minore. Dacă sângerarea este excesivă, vă rugăm să ne contactați. Va exista un disconfort ușor care poate fi eliminat cu ajutorul medicației. Proteza trebuie să o simțiți fixă.
Molarul de 6 ani
Sănătatea oro-dentară este o parte importantă a sănătății generale. Încă de la erupția primilor dinți temporari, este important să acordăm atenția cuvenită igienei orale, pentru că absența sănătății oro-dentare are repercursiuni asupra întregului organism.