Proiecte sociale

Susținem proiectul numit Molarul de 6 ani. Acest proiect are ca scop implementarea posibilităților preventive și terapeutice ale molarului prim permanent. Pentru aceasta este necesar un diagnostic cât mai precoce, corect și precis al leziunilor carioase ale Molarului de 6 ani, cât și a posibilităților profilactice și terapeutice ce pot fi instituite în acest caz, ținându-se cont și de particularitățile individuale ale pacienților.

Personalul promotor implicat este format din cadre medicale din oraş, iar activitatea desfăşurată este în regim voluntar. Dorim implicarea, pentru că omul, privit în ansamblu, reprezintă un întreg a cărui unitate nu poate fi fragmentată şi analizată disociat. Sănătatea orală reprezintă o componentă esenţială a acestei unităţi, iar deteriorarea ei are consecinţe nefaste asupra întregului organism.

Binele personal nu poate fi deplin în absența disponibilității de a contribui la binele comun. Voluntariatul răspunde acestei tendințe profund umane, problemele pe care și le asumă fiind cele pentru care guvernele nu alocă resurse bugetare, fie pentru că nu pot acoperi cheltuielile necesare susținerii serviciilor respective, fie pentru că nu le consideră prioritare.

Voluntariatul demonstrează pe deplin forța oamenilor de a se solidariza în atingerea unor țeluri nobile, în absența avantajelor economice, dar cu reale câștiguri în plan profesional și spiritual.

Adrese către autorități

Lansare de carte

AU!… MĂ DOARE! NU MĂ DOARE!

Fiecare carte ajunsă între niște coperți are o istorie. Uneori mai vastă, mai profundă, alteori poate fi doar o idee, o poveste. Această cărticică dedicată cu precădere celor mici, are o poveste, deci am să încerc să vă spun cum s-a născut, cum a venit pe lume.

Într-una din zile a venit la cabinetul stomatologic o pacientă de-a mea, dar care nu era o simplă pacientă, ci era o ființă a cărei pană pusă în slujba scrisului o ajuta să pună pe hârtie povești, întâmplări, poezii etc. Din vorbă în vorbă am aflat că ea a scris niște povești cu tematică stomatologică pentru nepoții ei. Acest lucru m-a făcut să-i propun colaborarea și să scoatem la lumină ceea ce doream amândouă, eu ca specialist, ea ca și creator de frumos, dar totul în folosul și pentru frumusețea danturii celor mici. Am combinat în cărticică și sfaturile specialistului și ale artistului. Cu o prefață în care prezint posibilitatea de îngrijire și protejare a molarului de 6 ani, cu poveștile și ilustrațiile doamnei Aurelia Oancă, s-a născut minunea. În coperți galbene cu dințișori triști sau veseli și bineînțeles cu invitația de a fi citită și colorată. Spun colorată, pentru că are și desenele alb-negru, care le dă posibilitatea micuților pacienți și nu numai, să-și arate fiecare talentul artistic.

Deci dragi copii și dragi părinți, sunteți invitați să vă delectați cu minunea noastră galbenă, „AU!… MĂ DOARE! NU MĂ DOARE!”

SIMONA PETRUȚ

Medic stomatolog

Parteneriat Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Datorită faptului că am avut un parteneriat foarte strâns cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Baia Mare, am fost foarte dornică de a le oferi cursuri gratuite depre Asistența medicală în stomatologie. Astfel că împreuna cu Dr. Carmen Cirțiu, medic specialist endodont am gândit un curs compus din 10 module care s-a adaugat la curicula de învățământ al anului II și III ai elevilor acestei școli.

Cursul a avut următoarea tematica:

 • Dr. Carmen Cirțiu: 1. Rolul asistentei în medicina dentară
 • Dr. Simona Petruț: 3. Anatomia sferei OMF, anatomie orală și dentară
 • Dr. Carmen Cirțiu: 2. Ergonomie dentară: echipa medic-asistent, comunicarea cu pacientul, organizarea activitații în cabinetul de medicină dentară
 • Dr. Simona Petruț: 4. Cavitatea orală: erupția dentară, tipurile de dinți, procese biologice și funcționale
 • Dr. Simona Petruț: 6. Igiena dentară. Tehnici și măsuri profilactice, tehnici de periaj.
 • Dr. Carmen Cirțiu: 5. Afecțiuni dentare, orale și maxilo-faciale. Urgențe în medicina dentară
 • Dr. Simona Petruț: 8. Instrumentar dentar
 • Dr. Carmen Cirțiu: 7. Specializări în medicina dentară. Proceduri dentare. Radiologie dentară
 • Dr. Carmen Cirțiu: 9. Echipamente și aparatură stomatologică. Materiale dentare.
 • Dr. Simona Petruț: 10. Sterilizarea. Prevenția infecțiilor nosocomiale. Măsuri de protecție la locul de muncă.
 • Dr. Simona Petruț + Dr. Carmen Cirțiu: 11. Sesiune comună de feedback, evaluare curs, Q&A.

Datorită acestui curs, unii elevi au ales ca dupa absolvirea examenului de licență să profeseze în stomatologie, fapt ce ne încununează eforturile depuse.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

Solicitare consultație

Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de către dumneavoastră.

  Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

  Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

  Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

  Solicitare consultație

  Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de catre dumneavoastră.