fbpx

Ortodonție

Ortodontie2023-10-04T14:05:53+00:00

Purtarea unui aparat dentar aduce extrem de multe beneficii atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.

Nu aștepta schimbarea dentiției pentru a merge cu copilul la ortodont. Peste 70 % dintre copii au maxilarul prea mic, situație care împiedică dezvoltarea corectă a danturii. Dacă ajungeți târziu la specialist soluțiile pentru îndreptarea dinților pot să fie invazive, în unele cazuri însemnând chiar extracția a 4 dinți.

Nu doar la vârstă mică, ci și ca adult puteți restabili mușcătura corectă.

A purta aparat dentar a devenit în zilele noastre un lucru firesc, chiar aproape de cochetărie. Acum indiferent de vârstă, pacienții încearcă să-și îndrepte dinții, pentru a-și recăpăta zâmbetul mult dorit.

Dacă ești în căutarea unui ortodont bun în Baia Mare, ai ajuns unde trebuie.

Consultația ortodontică

În ce constă consultația ortodontică?

La prima vizită, ortodontul va realiza o examinare intraorală și extraorală. Este probabil să indice efectuarea unor radiografii.

La a doua vizită, se vor face poze cu situația inițială și se vor lua amprente ale celor două arcade pentru modele de studiu. Toate aceste înregistrări și măsurători îl vor ajuta pe ortodont să decidă care este cel mai bun tratament pentru tine.

Ce se va întâmpla în continuare?

La a treia vizită, ortodontul îți va explica că te afli într-una din următoarele situații:

  1. Ești copil, dar încă nu ești pregătit pentru tratament, în acest caz trebuie să revii la ortodont când ești mai mare.
  2. Igiena dentară nu este suficient de bună. Dentistul te va retrimite la ortodont când lucrurile s-au îmbunătățit.
  3. Nu ai nevoie de tratament pentru că poziția dinților este acceptabilă.
  4. Ești gata de tratament și trebuie să decizi dacă mergi înainte.

Ce se întâmplă dacă sunt gata să încep tratamentul?

Ortodontul îți va explica:

  1. Opțiunile de tratament și care este cel mai bun pentru tine.
  2. Avantajele și dezavantajele tratamentului.
  3. Durata de timp aproximativă a tratamentului.
  4. Angajamentul necesar din partea ta pentru ca tratamentul să fie unul de succes.
  5. Când se poate începe tratamentul.

Dacă ești pregătit să începi tratamentul, medicul îți va cere acordul scris, consimțământul informat.

Când va începe tratamentul?

Acest lucru depinde de:

  1. Câți dinți permanenți au erupt. Multe din tratamente se amână până erup toți dinții permanenți.
  2. Probleme de igienă dentară, carii dentare sau alte afecțiuni dentare care trebuie tratate înainte.
  3. Eventuale extracții care sunt necesare ca parte a tratamentului.
  4. Gradul de urgență al cazului.

Tipuri de aparate dentare

De câte tipuri sunt aparatele dentare?

Există mai multe tipuri de clasificări ale aparatelor dentare:

  • după modul de acțiune pot fi pasive sau active
  • după zona de aplicare pot fi intraorale, extraorale sau combinate
  • după modul de ancorare, există 2 mari categorii: fixe și mobile

De câte tipuri sunt aparatele mobile și care sunt indicațiile acestora?

Aparatele mobile sunt de 2 tipuri: mobilizabile și funcționale. Acestea pot fi inserate și dezinserate atât de medic cât și de pacient.

Aparatele mobilizabile se indică la pacienții cu vârste între 6 și 11-12 ani și au ca scop principal stimularea creșterii arcadelor permițând alinierea dentară și corectarea micilor malpoziții. Acestea sunt viu colorate, în funcție de preferințele copilului, se poartă atât ziua cât și noaptea, îndepărtându-se din guriță doar când e ora mesei.

Aparatele funcționale se poartă cât încă pacientul e în perioada de creștere și au ca scop principal lărgirea și deplasarea maxilarelor prin stimularea contracției mușchilor feței. Un mare avantaj al lor îl reprezintă faptul că înlătură si obiceiurile vicioase.

De câte tipuri sunt aparatele dentare fixe?

Aparatele dentare fixe pot fi metalice sau fizionomice. Acestea pot fi aplicate sau îndepărtate numai de către medic și pot fi purtate la orice vârstă.

Care sunt caracteristicile aparatelor fixe metalice?

  • Sunt puternice și rezistente
  • Sunt eficiente, potrivite pentru majoritatea anomaliilor dento-maxilare, atât la copii cât și la adulți
  • Durata de tratament este mai scurtă
  • Se pot personaliza, copiii și adolescenții pot alege elastice colorate
  • Sunt mai vizibile decât aparatele fixe estetice

Care sunt tipurile de aparate fixe estetice? Caracteristicile lor?

Aparatele fixe estetice sunt cele ceramice și din safir.

  • Brackeții își mențin culoarea, nu se pătează
  • Sunt acceptate și de către adulți, îmbinând perfect eficiența cu estetica
  • Pot fi folosite la pacienții cu alergie la nichel
  • Prețul de cost este mai ridicat decât la cele metalice
  • Cele ceramice sunt mai opace
  • Cele din safir sunt transparente, foarte rezistente, safirul fiind al doilea cel mai dur mineral din lume, după diamant.

De asemenea, o altă categorie de aparate estetice fixe o reprezintă aparatele linguale, care se aplică pe fața interioară a dinților.

Cum se realizează igiena dentară la purtătorii de aparat dentar?

Periajul dentar trebuie efectuat după fiecare masă sau gustare, având grijă să se îndepărteze toate resturile alimentare. Se periază zona de deasupra bracketului și de sub bracket, iar apoi suprafața bracketului, prin mișcări circulare.

Periuța interdentară se folosește pentru a curăța zona din jurul bracketului, unde nu se poate ajunge cu periuța de dinți obișnuită. După periaj, pentru curățarea spațiilor interdentare se folosește ața dentară și apa de gură. O variantă mai eficientă și mai rapidă pentru curăţarea suprafeţelor dintre dinți este dușul bucal.

Ce este contenția și de ce este nevoie de aceasta la finalul tratamentului ortodontic?

Sub acțiunea forțelor ortodontice dinții devin mobili. Această mobilitate este normală în timpul tratamentului ortodontic și face posibilă deplasarea dentară. La finalul tratamentului dinții încă sunt mobili, deoarece este necesară o perioadă de timp ca fibrele parodontale ce fac legătura între dinte și os să se reorganizeze în noua poziție a dintelui. De aceea este necesară purtarea unei contenții. În cazul în care contenția nu este purtată conform indicațiilor, poate să apară recidiva tratamentului. Singura cale de a avea permanent dinți drepți este purtarea contenției un timp cât mai îndelungat.

Contenția poate să fie fixă sau mobilă. Cea fixă este o sârmă lipită în spatele dinților, iar cea mobilă poate fi sub forma unei plăcuțe sau a unei gutiere care se poartă pe timpul nopții.

Aparate dentare fixe

Va fi dureros?

Este posibil să simți un mic disconfort timp de 3-5 zile după fiecare control. Dacă este necesar, te poate ajuta un medicament antialgic pe care îl iei de obicei pentru durerea de cap. Daca aparatul îți jenează buzele sau obrajii, poți folosi ceara ortodontică.

Pot avea o alimentație normală?

O alimentație atentă este esențială dacă ai aparat dentar. Brackeții și arcurile sunt fragile, iar alegerea alimentelor nepotrivite poate duce la ruperea/deteriorarea aparatului.

Este interzisă utilizarea alimentelor lipicioase, foarte tari sau incizia unor alimente tari (mere, morcovi). Pentru consumare, ele vor fi tăiate cu cuțitul si masticate pe zonele laterale ale arcadelor dentare.

Cum efectuez igiena dentară?

Aparatul se igienizează cu periuța de dinți pentru cel puțin 3 minute, de 3 ori pe zi, după fiecare masă. Pe lângă periuța de dinți uzuală se vor folosi și periuțele interdentare, apa de gură, ața dentară și eventual dușul bucal.
Cât va dura tratamentul?

De obicei, tratamentul durează 24-30 luni, dar aceasta variază în funcție de severitatea anomaliei. Neprezentarea la programări, precum și dezlipirea repetată a brackeților vor crește durata totală a tratamentului.

Va fi nevoie să port un alt aparat după terminarea tratamentului?

O dată ce faza activă a tratamentului s-a încheiat, va fi necesar să porți un aparat de contenție. Acesta poate fi mobilizabil sau fix.

Aparate dentare mobilizabile

Va fi dureros?

Este posibil să simți un mic disconfort timp de 3-5 zile după fiecare control. Dacă este necesar, te poate ajuta un medicament antialgic pe care îl iei de obicei pentru durerea de cap.

Ce va fi diferit?

Vorbirea ar putea fi diferită la început. Exersează vorbirea cu aparatul, de exemplu citește cu voce tare acasă de unul singur. În acest fel, vorbirea va reveni la normal în câteva zile.

De asemenea, s-ar putea să produci mai multă salivă și să trebuiască să înghiți mai des. Acest lucru este normal și va trece în câteva zile.

Voi avea o alimentație normală?

Da, ar trebui să poți mânca normal. Este important să porți aparatul în timpul mesei, dacă așa ai fost instruit. Chiar dacă este dificil la început, mâncatul cu aparatul va deveni mai ușor cu timpul. După fiecare masă, îndepărtează aparatul și curăță-l bine.
Cum efectuez igiena dentară?

Este important să îți periezi dinții pentru cel puțin 3 minute, de 3 ori pe zi, după fiecare masă. Pe lângă periuța de dinți uzuală se vor folosi și apa de gură, ața dentară. Îndepărtează aparatul pentru a-ți curăța dinții. Curăță aparatul ușor cu o periuță și pastă de dinți.

Pot să îmi îndepărtez aparatul?

Da, dar trebuie îndepărtat doar pentru a fi curățat, dacă așa ai fost instruit. Când nu este în gură, aparatul se depozitează în cutia de protecție, pentru a evita deteriorarea.

SPARK™ – Tratament Ortodontic Inovator

 

SPARK™ este cea mai recent inovație dezvoltată de firma americană Ormco, cunoscută în întreaga lume ca lider în domeniul ortodonției. Această soluție revoluționară nu poate fi numită în mod corect „aparat dentar”, deoarece implică un system innovator pentru corectarea dinților utilizând o serie de alignere transparente și detașabile, care sunt purtate de către pacient în fiecare zi până când tratamentul este finalizat.

 

Complet digitalizat și personalizat în întregime, acest tip de dispozitiv reprezintă cea mai modernă metodă de îndreptare a dinților disponibilă în prezent, fiind preferată atât de adulți, cât și de adolescenți.

 

De ce ar trebui să alegi SPARK™?

 

– Soluție de tratament ortodontic de ultimă generație: SPARK™ oferă cea mai avansată soluție pentru corectarea dinților.

 

– Cvasi-invizibil: Datorită materialelor transparente utilizate, SPARK™ este aproape invizibil pentru ceilalți.

 

– Tratament mai rapid: Tratamentul cu SPARK™ poate fi finalizat aproximativ cu 30% mai rapid decât cu un aparat dentar tradițional cu bracketuri.

 

– Detașabil: SPARK™ poate fi îndepărtat atunci când este necesar, cum ar fi în timpul meselor sau pentru igiena orală zilnică.

 

– Confort maxim: Dispozitivul este foarte confortabil, evitând iritațiile, iar mișcarea dinților este delicată.

 

– Fără restricții alimentare: Nu există restricții alimentare, singura grijă fiind igiena orală după mese.

 

– Potrivit pentru adulți și adolescenți: SPARK™ poate fi folosit cu succes atât de către adulți, cât și de adolescenți.

 

– Fără bracketuri sau arcuri: Acest dispozitiv nu necesită bracketuri sau arcuri tradiționale.

 

– Costuri predictibile: Poți ști cu certitudine costul tratamentului SPARK™ de la început.

 

Caracteristici ale aparatuluidentar SPARK:

 

Este un aparat dentar 100% personalizat.

-Alignerele sunt detașabile, permițând îndepărtarea lor oricând este necesar, de exemplu, în timpul meselor sau pentru igiena orală zilnică.

-Se recomandă purtarea alignerelor timp de 20-22 de ore pe zi.

-Alignerele sunt confortabile, cu margini rotunjite pentru a preveni disconfortul.

-TehnologiaTruGEN este utilizată pentru fabricarea alignerelor, minimizând riscul de pătare.

-Alignerele au un nivel înalt de transparență.

-Proiectate și fabricate folosind exclusiv tehnologie digitală.

 

 

SPARK™ reprezintă un tratament ortodontic avansat și lipsit de durere, care se aplică deosebit de ușor în doar 30 de minute. Acesta oferă multiple avantaje față de aparatele fixe tradiționale, inclusiv controale mai rapide (de doar cateva minute) și mai puține (la intervale de 2-3 luni sau daca sunteți plecat din țară puteți trimite poze medicului pentru controale).

 

Când ar trebui să iei în considerare tratamentul cu aparatul dentar invizibil SPARK™?

 

  1. Pentru dinți aliniați perfect: SPARK™ este ideal pentru corectarea dinților în caz de înghesuiri sau spațieri, astfel încât să obții un zâmbet perfect aliniat.

 

  1. Corectarea mușcăturii: Poate fi folosit pentru a corecta mușcătura (ocluzia dentară) și pentru a asigura o funcționare corespunzătoare a dinților.

 

  1. Confort în timpul mesei și igienei orale: Cu SPARK™, poți mânca și te poți spăla pe dinți fără griji, deoarece alignerele sunt detașabile.

 

  1. Un zâmbet armonios fără bracketuri: SPARK™ îți permite să obții un zâmbet perfect fără a purta bracketuri sau arcuri inestetice.

 

  1. Confort maxim: Te vei simți extrem de confortabil cu SPARK™, evitând astfel disconfortul emoțional cauzat de un aparat dentar vizibil.

 

  1. Fără contraindicații: Nu există contraindicații pentru utilizarea SPARK™, ceea ce înseamnă că poate fi o opțiune potrivită pentru majoritatea pacienților.

 

În concluzie, SPARK™ este soluția ideală pentru cei care doresc un tratament orthodontic eficient, lipsit de durere și invizibil, pentru a obține un zâmbet perfect aliniat și a se bucura de toate avantajele oferite de tehnologia modern în domeniul ortodonției.

Contenția

Ce este contenția?

Contenția este etapa finală a tratamentului ortodontic. Contențiile sunt făcute ca să îți păstreze dinții drepți. Toți pacienții trebuie să poarte contenții după tratament. Acestea pot fi mobilizabile sau fixate pe dinți. Ortodontul va decide ce fel de contenție ai nevoie.

De ce este important să port contenția?

Contențiile sunt la fel de importante ca brackeții care ți-au îndreptat dinții. Acum că dinții tăi sunt drepți, este foarte important să porți contenția cum îți recomandă ortodontul. Dacă nu, este probabil ca dinții tăi să se miște.

Cât timp va trebui să port contenția?

Acest lucru depinde de felul în care au arătat dinții tăi înainte de tratamentul ortodontic. În cazul în care contenția nu este purtată conform indicațiilor, riști ca  dinții să se miște. Schimbările în poziția dinților pot continua de-a lungul vieții și sunt parte a procesului normal de îmbătrânire. Singura cale de a avea permanent dinți drepți este purtarea contenției un timp cât mai indelungat.

Cât de des va trebui să revin la control?

La fiecare 12 luni. Te rugăm să îți aduci cu tine aparatul de contenție la fiecare control.

Ce se întâmplă dacă dezlipesc sau pierd contenția?

Sună pentru o programare cât de repede posibil. Nu aștepta până la următorul control deoarece este posibil ca dinții să se miște cât timp nu îți porți contenția.

De reținut!

  • Adu cu tine aparatul de contenție la fiecare control
  • Purtarea contenției este responsabilitatea ta personală
  • Unii pacienți vor trebui să poarte contenția pe termen lung, pe viață, pentru a-și păstra dinții drepți.

Decondiționarea obiceiurilor vicioase

Obiceiurile de sugere (deget, suzetă)

Cum afectează obiceiurile de sugere dinții?

  • Apare un spațiu între dinții din față superiori și inferiori (mușcătură deschisă anterioară)
  • Dinții frontali superiori sunt orientați înafară
  • Maxilarul superior este îngust, dinții posteriori nu se mai întâlnesc în poziția corectă (mușcătură inversă)

Ce pot face pentru a opri obiceiul?

Nu este ușor de oprit acest obicei. Copilul trebuie să vrea să renunțe la obicei.

Părinții pot încerca următoarele:

  • Încurajați copilul. Folosiți un sistem de recompense zilnice pentru a ajuta copilul să renunțe la obicei.
  • Lăudați copilul dacă nu își mai suge degetul.
  • Evitați să îl tachinați, să îl pedepsiți sau să rușinați copilul.
  • Folosiți o barieră fizică sau chimică: leucoplast, bandaj, mănușă, șosetă, substanțe cu gust amar sau iute.

Ce poate face ortodontul?

Ortodontul vă poate oferi sfaturi despre utilizarea unui aparat dentar care decondiționează obiceiul de sugere.

Ce se întâmplă cu dinții când obiceiul se oprește?

Dacă se renunță la obicei până în jurul vârstei de 7 ani, este posibil ca dinții să își corecteze de la sine poziția.

Dacă obiceiul continuă după vârsta de 7 ani, atunci poziția dinților permanenți poate fi afectată definitiv, iar autocorecția este mai puțin probabil să apară. Copilul poate avea nevoie de un tratament ortodontic complex în viitor, pentru a corecta poziția dinților.

Cu toate acestea, tratamentul ortodontic nu poate fi început până când nu se renunță de tot la obiceiul vicios.

Întrebări frecvente

Cat de dese sunt controalele?2020-05-14T10:10:50+00:00

Se recomanda controale regulate, de obicei o data la 4-6 saptamani, in functie de caz, dupa recomandarea medicului specialist.

Care este durata unui tratament ortodontic?2020-05-14T10:06:28+00:00

De obicei, tratamentul dureaza 24-30 luni, dar aceasta variaza in functie de severitatea anomaliei. Însă, în cazul în care pacientul nu se prezinta la programari, nu este cooperant, dezlipind brackeții sau nu respecta indicațiile medicului ortodont, durata tratamentului se poate prelungi.

Care sunt etapele unui tratament ortodontic?2020-05-14T10:06:04+00:00

Etapele unui tratament ortodontic sunt: consultatia initiala, pe care am descris-o anterior, consultatia de diagnostic si de stabilire a planului de tratament, unde se vor discuta variantele de tratament si costurile acestora, dupa care urmeaza inceperea tratamentului care consta in montarea aparatului pentru indreptarea dintilor. Este foarte important ca inainte de aplicarea aparatului dentar sa se efectueze o igienizare profesionala si sa se trateze toate cariile!

Ce presupune prima vizita la medicul ortodont?2020-05-14T10:05:15+00:00

Prima vizita, sau consultatia initiala este momentul ideal pentru ca medicul sa isi adune toate informaţiile de care are nevoie. Aceasta presupune examinarea pacientului, realizarea de fotografii ale fetei si intraorale, se vor lua amprente pentru modele de studiu si se va trimite pacientul pentru investigatii radiologice.

Ce medic poate sa aplice un aparat dentar?2020-05-14T10:04:45+00:00

Un tratament ortodontic poate fi efectuat de catre un medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento-facială. Acest titlu se obtine in urma examenelor din cei 3 ani de rezidentiat. Pregatirea in cadrul rezidentiatului presupune atat stagii teroretice, cat si practice, efectuate pe pacienti.
Chiar dacă un medic stomatolog generalist pretinde că înțelege și stăpânește tehnica indreptarii dinților cu aparate dentare, ar trebui să ne gândim la efectele și consecințele pe termen lung. Tratamentul ortodontic se întinde pe perioade lungi și foarte lungi de timp, iar dacă tratamentul nu este finalizat corespunzător, întreaga acțiune de reabilitare este compromisă.

Ce este ortodontia?2020-05-14T10:03:25+00:00

Ortodontia este acea ramura din medicina dentara care se ocupa de diagnos¬ticul, prevenirea si trata¬mentul anomaliilor dento-maxilare. Numele specialitatii provine din cuvintele grecesti “orthos”, care inseamna «drept» si “odontes”, care inseamna «dinti».

De ce este nevoie în unele cazuri de o abordare interdisciplinara ortodonție-protetică?2020-05-14T10:10:20+00:00

În cazul pacienților adulți care se prezintă la medicul stomatolog cu lipsa unuia sau a mai multor dinți, este uneori necesar un tratament ortodontic preprotetic. In acest mod, spațiile edentate pot fi corect calibrate pentru a face loc unor implanturi dentare sau pentru a permite realizarea unor lucrari protetice corecte. Dinții care au migrat în spațiile lipsă pot fi repoziționați. Datorită acestor intervenții ortodontice, proteticianul poate să fie minim invaziv cu țesuturile dentare ale pacientului, adică să sacrifice o cantitate cât mai redusă a țesuturilor dentare.

Pana la ce varsta se poate pune aparat dentar?2020-05-14T10:09:45+00:00

Majoritatea oamenilor cred ca orto­dontia se adreseaza doar copiilor. Ei bine, nu este asa. Tratamentul ortodontic reprezintă o solutie viabilă la orice vârstă. Cu alte cuvinte: dinţii se pot misca ortodontic toată viaţa!

Din păcate, doar 2% din populația globului se poate mândri cu o dantură perfectă. Nu există limită de vârstă pentru a avea un zâmbet frumos si sanatos. Insa,de cele mai multe ori, la pacientul adult, este nevoie de o terapie mai complexa, multidisciplinara, in colaborare cu medicul chirurg, parodontolog si de cele mai multe ori de o reabilitare protetica post-ortodontica.

La ce semne trebuie sa fie atenti parintii?2020-05-14T10:09:19+00:00

Parintii trebuie sa fie atenti la urmatoarele semne:

  • dinți sunt înghesuiți, strambi
  • dinții de sus nu se întâlnesc cu dinții de jos cum trebuie
  • barbia este situata prea in fata sau prea in spate
  • obiceiuri vicioase si parafunctii: sugerea degetului, interpunerea buzei inferioare sau a limbii intre dinti, interpunerea de obiecte dure intre dinti (pix, creion), respiratia pe gura.
  • sa aiba spatii intre dintii de lapte la varsta de 6-7 ani. Aceste spatii vor crea loc pentru dintii definitivi care sunt mai lati decat cei de lapte. Un parinte nu ar trebui sa se bucure daca la 7 ani toti dintii sunt perfecti aliniati si unul langa altul, pentru ca asta inseamna ca cei definitivi nu au spatiu
La ce varsta este recomandat primul consult ortodontic?2020-05-14T10:08:15+00:00

Asociația Americana de Ortodonție recomanda ca primul consult ortodontic sa se efectueze in jurul varstei de 7-8 ani, dupa eruptia incisivilor si a primilor molarilor permanenti. La aceasta varsta se pot depista precoce anumite anomalii şi se poate interveni eficient.

Insa, exista si cazuri in care Ortodonţia Ortopedică Precoce trebuie aplicată copiilor inca de la vârsta de 3-4 ani, cu scopul de a se dezvolta corect maxilarele. Parintii si medicul stomatolog pot observa inca de la varste mici anumite anomalii.

Care sunt beneficiile purtarii unui aparat dentar?2020-05-14T10:10:45+00:00

Un tratament ortodontic corect aduce numeroase beneficii:

Igienă orală mai bună – dinții suprapusi pot reține particulele alimentare; dinții drepți fac ca periajul dentar și folosirea aței dentare să fie mai ușoare.

Mestecarea mai ușoară a alimentelor – dinții strâmbi și înghesuiți crează dificultăți în masticație; astfel pot să apară probleme digestive.

Îmbunătățirea sănătății gingivale – o igienă orală mai bună previne boala parodontala; un risc mai scăzut de boală parodontala înseamnă un risc mai scăzut de pierdere a dinților.

Sănătate generală mai bună – îmbunătățirea igienei orale înseamnă mai puține carii dentare; căria dentară și boală parodontala sunt în strânsă legătură cu bolile de inima și cu diabetul zaharat.

Mai puține dureri de cap –dinții înghesuiți se uzează inegal; uzarea inegală a acestora pune presiune pe maxilare, rezultând dureri cronice de cap.

Creșterea stimei de sine – unul din cele mai mari beneficii ale dinților drepți! Mai multă încredere la școală, la locul de muncă și în relațiile sociale.

Este dureroasa purtarea unui aparat dentar?2020-05-14T10:10:57+00:00

Purtarea aparatelor dentare nu presupune dureri insuportabile, este mai degraba vorba de o tensiune, de un disconfort timp de 3-5 zile dupa fiecare control. Daca este necesar, pacientul poate lua un medicament antialgic pe care il ia de obicei pentru o durere de cap. Daca aparatul produce mici leziuni ale buzelor sau obrajilor, se poate folosi ceara ortodontica.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

Solicitare consultație

Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de către dumneavoastră.

    Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

    Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

    Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

    Solicitare consultație

    Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de catre dumneavoastră.

      Go to Top