Ne asumăm responsabilitatea propriilor acțiuni și nu ne oprim aici: ne dorim să facem mai mult pentru medicii stomatologi și pentru pacienți. Pentru noi comunitatea locală este foarte importantă și dorim să fim un punct de plecare în stomatologia digitală.

În aceste valori găsiți esența comportamentului clinicii Denta-Sym în raport cu partenerii și pacienții noștri. Suntem oameni integri, competenți, oferim opinii sincere, documentate, realizabile, gândindu-ne întotdeauna la pacienți și la rolul pe care ni-l asumăm în medicina stomatologică, fiind mereu ancorați și la curent cu noutățile și cu schimbările ce au loc în domeniul nostru de activitate.

Ce este stomatologia digitală ?

DENTA-SYM a început să introducă în practica actuală conceptul de stomatologie integral digitală. Stomatologia digitală oferă o precizie de neegalat și crește cu până la 100% rata de succes a tratamentului. Acest lucru înseamnă că fotografiile făcute în propriul studio foto, împreună cu amprenta digitală a dinților și a gingiei scanate cu scanerul intraoral, alături de amprenta facială și de CBCT-ul pacientului sunt introduse într-un soft de Digital Smile Design, care ne ajută la previzualizarea restaurărilor și astfel pacientul își poate vedea dinții pe care dorim să îi creăm încă înainte de a ne atinge de dinții lui. Astfel comunicarea cu pacientul este una excepțională, pacientul putând contribui și el la designul propriilor dinți. După ce pacientul este mulțumit de rezultatul digital obținut și ne dă acceptul privind noul zâmbet propus de echipa medicală putem începe tratamentul propriu zis. Astfel știind unde vrem să ajungem este mult mai predictibil tot parcursul, iar la final rezultatul trebuie să fie identic cu ceea ce am propus pacientului de la a doua consultație.

Beneficiile tehnologiilor digitale în stomatologie:

  • diagnostic corect, imediat;
  • tratamentele ghidate digital ne oferă precizie maximă, indiferent de complexitatea tratamentului;
  • durată scurtă de tratament;
  • rezultate estetice deosebite;
  • simulări ale rezultatului final a tratamentului de la a doua vizită în cabinet;
  • vindecare rapidă a zonelor unde s-a intervenit chirurgical;
  • managementul durerii, prin tehnologii care utilizează instrumente ce controlează și izolează durerea la nivel local;
  • coroane și fațete dentare cu un înalt grad estetic, funcțional și de rezistență în timp;
  • crește confortul pacientului mai ales în timpul amprentei dentare.

CONCEPT STOMATOLOGIE DIGITALĂ

Ne dorim să eliminăm disconfortul amprentării clasice și pierderea detaliilor cu amprentarea, turnarea în gips, etc.

O scanare reproduce exact forma dinților și a maxilarului și cel mai important culoarea acestora.

Fără erori, nu există reacții de contracție sau deteriorare ca în cazul siliconului de amprentare clasică.

Precis – orice microdetaliu al câmpului protetic (dinți, implanturi, gingii, plombe) sunt înregistrate la nivel de microni, cu maximă acuratețe.

După ce am scanat întreaga gură se face proiectul viitorului dinte împreună cu pacientul sau separat în laborator, după ce am căzut de acord cu privire la designul viitoarei lucrări.

Avem posibiltatea să alegem și culoarea și teoretic știm exact cum va arăta lucrarea la final după ce alegem materialul (metal, ceramică sau full porțelan).

În stomatologia digitală totul se redă la milimetru, spre deosebire de diagnosticarea clasică, unde existau multe aproximații, detaliile se pierdeau în timp, iar pacientul primea o lucrare pe care o putea simți …mai înaltă, mai strânsă, cu spațiu între dinți și gingie, o culoare care nu se potrivea în ansamblu sau poate o altă culoare decât și-ar fi dorit pacientul.

Foarte important: RISCUL DE EROARE UMANĂ ESTE ELIMINAT și nu ai nevoie de vizite repetate

Amprenta digitală reprezintă o experiență unică pentru pacient, fără reflux de vomă, gust neplăcut al materialului de amprentă, mai puțin timp pe scaunul stomatologic (care fiecare dintre noi îl dorim să fie cât mai scurt) și ce este cel mai important pe termen lung – o acuratețe și precizie maximă. Pentru că primele avantaje descrise mai sus pot să fie șterse din memoria noastră în timp, precizia maximă cu care se realizează aceste lucrări datorită stomatologiei digitale este și va rămâne pentru mult timp standardul de aur în stomatologie.

Amprentarea digitală

Oferim posibilitatea scanării intraorale și transmiterea acesteia către un laborator de tehnică dentară în câteva minute de la realizarea scanării. Acest lucru îl efectuăm cu ajutorul Scaner-ului intraoral Medit i500, cel mai recent scaner intraoral, care se descrie singur în trei cuvinte: valoare, eficiență și productivitate. Nu durează decât maxim 30 minute de la începerea scanării până când amprenta digitală ajunge în calculatorul tehnicianului dentar, acesta putând să o vizualizeze și dacă este ceva în neregulă comunică medicului, acesta putând în timp real să facă o altă scanare doar în zona respectivă. Dacă amprenta este conformă, tehnicianul poate începe să efectueze lucrarea dentară.

Beneficiile acestui serviciu în comparație cu amprenta clasică utilizată pe scară largă la ora actuală sunt:

  • Confortul sporit al pacientului. Acesta suportă mai ușor să introduci un instrument care scanează dinții, decât să introduci o lingură din plastic sau metal cu material de amprentă într-o cantitate considerabilă, care în prima fază este moale, curge pe vălul palatin dând senzația de vomă, iar pacientul trebuie sa stea între 2 și 6 minute până materialul face priză.
  • Exactitate crescută. Se elimină orice modificare a dimensiunii modelului final care se obține pe baza amprentei. În tehnica clasică materialele de amprentă au o oarecare deformare la dezinserarea din cavitatea bucală, lingura de plastic permite dilatarea amprentei când se toarnă gipsul în amprentă pentru realizarea modelului, gipsul are un coeficient de contracție, tehnicianul dentar poate sa aibă erori umane în efectuarea lucrării protetice.
  • Siguranța că tehnicianul primește exact aceeași amprentă care se trimite din cabinet. Prin transportul amprentei de la cabinet la laborator există posibilitatea de păstrare a amprentei în condiții improprii ceea ce duce la o nouă eroare în produsul finit.
  • Rapiditate în execuție. Aceste amprente duc la realizarea unor lucrări protetice (dinți din ceramică presată, zirconiu, monolit) într-un timp mai scurt, pacientul putând să plece cu dinții în aceeași ședință. Execuția lucrării protetice în laborator durează maxim 5 ore de la primirea amprentei, în funcție de complexitatea lucrării.
  • Verificarea de către medicul stomatolog a propriei lucrări (prepararea dinților, paralelismul dinților). Prin vizualizarea pe monitor a dinților din cavitatea bucală, softul arată dacă medicul mai are de preparat din dinți, dacă există anumite suprafețe care nu vor permite inserarea lucrării.
  • Libertate în alegerea laboratorului dentar (atât în țară cât și în străinatate), amprenta putând ajunge în 10 minute la orice tehnician de pe glob.
  • Durabilitatea lucrărilor protetice și menținerea sănătății dentare. Datorită exactității în execuție, lucrarea va închide ermetic dintele, nu va inflama gingia, astfel obținându-se o lucrare care va dura mai mult, iar dinții pe care este cimentată vor fi sănătoși o perioadă mai lungă.
  • Tratament de calitate – o amprentă precisă va genera întotdeauna o lucrare precisă.
  • Stocare nelimitată – amprenta digitală poate fi stocată pentru ani buni pe orice mediu de stocare a datelor – hard disk, stik de memorie, cd, etc; amprentele clasice se deteriorau după scurt timp, neputând fi utilizate decât o singură dată.
  • Ecologice – datorită faptului că nu se mai utilizează materiale metalice sau plastice pentru confecționarea lingurilor de amprentă, dar nici siliconi pentru amprentare obținuți prin procedee chimice, amprenta optică este în totalitate în armonie cu mediul înconjurător.

Modalitatea de transmitere a amprentei către mașina de frezat (proprie sau a unui laborator de tehnică dentară) aduce schimbări semnificative în medicina dentară, permițând tehnicianului să execute lucrări precise la mașina de frezat. Astfel se elimină orice modificare a dimensiunii modelului final care se obține pe baza amprentei. În tehnica clasică materialele de amprentă au o oarecare deformare la dezinserarea din cavitatea bucală, lingura de plastic permite dilatarea amprentei când se toarnă gipsul în amprentă pentru realizarea modelului, gipsul are un coeficient de contracție, tehnicianul dentar poate sa aibă erori umane în efectuarea lucrării protetice.

Sisteme CAD/CAM dentare = „computer-aided design / computer-aided manufacturing” (proiectare asistată de calculator / fabricație asistată de calculator). Principalele servicii pe care le oferim sunt amprenta dentară digitală (optică) și ghiduri chirurgicale pentru inserarea implantelor în poziția cea mai optimă. Proiectând coroana în poziția și alinierea ideală cu dinții vecini și cei opuși vom obține automat cea mai bună poziție a implantului în os!

Procedeul este extrem de simplu: medicul va usca dinții pacientului cu un jet de aer călduț. După uscare, cu ajutorul micii camere video cu care este prevăzută unitatea de achiziție (amprentare) și proiectare computerizată medicul va scana (filma/poza) interiorul gurii: dinții, implanturile, gingiile, etc. atât dinții vecini locului de lucru, cât și dinții antagoniști (opuși) acestuia. Pentru a transmite ocluzia pacientul va trebui să muște pe dinți, iar medicul va înregistra ocluzia (mușcătura). Totul în mai puțin de 2 minute.

 

 

Imprimanta 3D

Imprimanta dentară digitală este o imprimantă 3D care utilizează un ecran LCD pentru a solidifica o rășină lichidă. Oferă o calitate ridicată a imprimării și o precizie ridicată, toate acestea într-un timp foarte scurt.

Imprimantele 3D AsigaUV MAX sunt dovedite ca fiind cele mai bune imprimante digitale de cabinet și oferă cea mai mare precizie de imprimantă comercială 3D. Tehnologia dezvoltată de producător în ani de cercetare oferă acum o precizie excepțională a rezultatului finit, asigurând calitate și siguranță, atât a medicului cât și a pacientului.

Informațiile oferite de către scanerul digital Medit I5oo sunt transmise imprimantei, aceasta putând realiza în cateva minute modele printate, gutiere de contenție sau de albire, lucrări provizorii sau chiar definitive de mică amploare.

Toate aceste beneficii se reflectă în rapiditatea și eficiența crescută în comunicarea cu pacientul. Datorită faptului că modelele printate se obțin în aceeași ședință cu amprentarea, medicul poate comunica facil cu pacientul, acesta putând obține planul de tratament și costurile aferente încă de la prima ședință de consultație. Aceste modele printate sunt practic indestructibile, putându-se păstra mult mai în siguranță pe termen lung. În eventualitatea pierderii acestora, pacientul nu mai trebuie să fie supus unei noi amprentări pentru că informația digitală de la prima amprentă este păstrată pe timp nelimitat în baza de date a pacientului, fiind atașată în fișa acestuia.

Execuția gutierelor în clinica noastră cu ajutorul imprimantei 3D Asiga UV Max aduce beneficii pentru pacient, acesta putând pleca acasă cu gutiera încă din ședința de îndepărtare a aparatului dentar fix. Astfel se elimină orice posibilă migrare a dinților ce poate avea loc din momentul debracketării și până în momentul execuției de către laboratorul de tehnică dentară a gutierei de contenție, și bineînțeles o nouă vizită a pacientului în cabinetul stomatologic.

Efectuarea lucrărilor provizorii cu ajutorul imprimantei 3 D oferă o rezistență crescută față de lucrările clasice efectuate cu ajutorul rășinilor din compozit. De asemenea precizia executării acestora oferă o vindecare rapidă și stabilitate dimensională a gingiei care a fost traumatizată în timpul preparării dinților pentru viitoarea lucrare dentară. Această lucrare provizorie va putea fi cimentată cu un material de cimentare provizorie ce va oferi confort sporit pacientului până la finalizarea lucrării dentare. Astfel dinții vor fi protejați și nu vor produce disconfort datorat durerii la rece și la cald, iar vitalitatea acestora nu va fi afectată, neexistând riscul să producă dureri sau deteriorări în timp, după aplicarea lucrărilor dentare. Ce poate fi mai nepăcut decât să aveți o lucrare frumos executată, dar dinții să fi fost traumatizați și să înceapă să doară după cimentarea definitivă a lucrării?

Ghiduri chirurgicale

Implantologia ghidată digitală este una dintre cele mai noi și importante descoperiri în stomatologia digitală. Această nouă tehnologie face acum posibilă realizarea unei matrițe din rășină cu ajutorul căreia implantul dentar poate fi plasat fără tăieturi, cu precizie și siguranță, fără riscuri și complicații.

Cu ajutorul scanării digitale tehnicianul dentar poate simula viitoarea lucrare protetică, poziția fiecărui dinte astfel încât aceasta să corespundă atât funcțional cât și estetic. Aceste informații de la nivel dentar le corelează cu cele osoase date de CBCT, astfel putând decide împreună cu medicul implantolog care va fi poziția viitoarelor implante astfel încât lucrarea protetică finală să fie una excepțională. În tehnica clasică, chirurgul inseră implantele unde avea o structură osoasă adecvată, dar nu de fiecare dată acest lucru ducea la realizarea unor lucrări estetice sau funcționale. Acest deziderat de a îmbina rezistența viitorei lucrări datorate inserării implantelor în cel mai favorabil loc cu o estetică remarcabilă și o funcționalitate perfectă este acum îndeplinit prin îmbinarea celor trei factori: scanarea digitală a arcadelor dentare, analiza 3 D a volumului osos (CBCT) și realizarea unui ghid chirurgical.

Înainte de realizarea ghidului chirurgical specialistul realizează simulări de implantări virtuale, planificând amplasarea ideală a implanturilor, astfel putând obține cele mai bune rezultate pentru cazul dumneavoastră. Aceste simulări virtuale dau posibilitatea medicului de a decide încă din această fază ce tip de implant folosește ca dimensiune (lungime și grosime), care este poziția și numărul lor, astfel încât rezultatul final să fie unul cu rezultate remarcabile în timp.

Ghidul chirurgical este construit prin prelevarea de informații și imagini 3D (computer tomograf și modele de studiu) ale zonei unde urmează să se realizeze implantul și folosirea acestora într-un software specializat pentru a crea o copie 3D a respectivei zone. Folosirea acestor ghiduri elimină nevoia aproximării și presupunerii, permițând medicului să plaseze implantul cu mai multă siguranță și eficiență.

Ghidul chirurgical este construit prin prelevarea și utilizarea informațiilor și imaginilor 3D (CBCT și amprenta digitală) ale întregii arcade și folosirea acestora într-un software specializat pentru a crea o copie 3D a arcadelor dentare și a structurilor anatomice.

După ce medicul chirurg are ambele maxilare în 3D pe calculator acesta planifică poziția viitoarelor implanturi dentare ținând cont de grosimea și lățimea osoasă, elemente anatomice de vecinătate (sinus maxilar, nerv alveolar inferior etc). După ce se realizează planning-ul digital care elimină majoritatea erorilor de poziționare a implanturilor dentare, următoarea etapă este fabricarea ghidului chirurgical cu ajutorul unei imprimante 3D. Datorită acestui ghid folosit ulterior în timpul operației, implanturile dentare vor putea fi inserate exact în poziția aleasă pe software”.

Folosirea unui ghid chirurgical pentru fiecare intervenție mărește atât șansele unei implantări reușite cât și satisfacția pe termen lung a pacientului.

Beneficiile pentru pacient nu vor fi simțite doar pe termen lung, ci chiar în timpul intervenției chirurgicale. Spre deosebire de implantarea clasică, ce presupune incizia completă a gingiei, tehnica folosirii ghidului chirurgical este mult mai puțin invazivă. Incizia se realizează doar în zona unde implantul va fi introdus, fiind astfel accelerat procesul de vindecare post-operatorie, pe lângă reducerea semnificativă a durerii.

Cu ajutorul ghidului chirurgical, acesta se va bucura de un implant impecabil din punct de vedere funcțional, estetic și cu rezistență mai mare în timp.

Folosim ghidurile chirurgicale atât pentru inserarea implantelor clasice cât și pentru realizarea unei proteze totale cu sprijin mixt (muco-implantar). Miniimplanturile MDI de la firma 3M sunt cele mai facile, sigure și ieftine implanturi care pot crește considerabil confortul unui edentat total. Mai multe despre miniimplanturi puteți găsi aici

Tratament cu laser diodă de ultimă generație de la Biolase

Pentru ca suntem la curent în permanență cu ultimele inovații în medicină și pentru că dorim să oferim pacienților acces la cele mai noi tehnologii, am introdus în practica noastră laserul BIOLASE.

Laserul cu diode EPIC X este un dispozitiv chirurgical și terapeutic aflat în avangarda tehnologiei. Acest model este cea mai recenta inovație a firmei BIOLASE – lider mondial în producerea laserelor.

Laserele nu sunt o noutate în medicină, acestea fiind folosite de mult timp cu rezultate remarcabile, doar prețul și necesitatea unei perfecționări continue a personalului medical a făcut ca acestea să nu fie folosite pe scară largă. Design-ul de execuție și caracteristicile laserului EPIC X reprezintă rezultatul a peste 25 de ani de inginerie și inovație BIOLASE, dezvoltat exclusiv pentru stomatologie.

Epix X este singurul laser cu diode care are aprobarea Food and Drug Administration – USA) pentru 3 tipuri de tratamente distincte: țesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii.

Ce putem face cu el? Ce servicii vă putem oferi?

  • Desensibilizarea dinților cu hipersensibilitate, fisuri, dinți sensibilizați în urma albirilor, eroziunilor acide;
  • Terapia durerii prezentă în situațiile de parodontite apicale acute sau acutizate;
  • Terapia durerii articulației temporo-mandibulare;
  • Terapia durerii în cazurile de nevralgii sau mialgii în zona oro-facială;
  • Terapia senzațiilor dureroase ce apar frecvent în urma finalizării tratamentelor de canal;
  • Tratarea și sterilizarea pungilor parodontale;
  • Sterilizarea precisă a canalelor radiculare în cazul tratamentelor de canal;
  • Albirea cu laser într-un timp fantastic de scurt (20 minute pentru ambele arcade), putând obține o deschidere a culorii cu până la 6 nuanțe într-o singură ședință;
  • Proceduri generale ale țesuturilor moi: frenectomii, gingivectomii, gingivoplastii, excizii de polipi;
  • Biopsia țesuturilor moi;
  • Decapușonarea molarilor de minte;
  • Biostimularea zonelor în cazurile de parodontopatii sau adiții osoase;
  • Biostimularea zonelor și reducerea durerii în urma intervențiilor de inserare a implantelor și sinus lift-urilor;
  • Tratarea leziunilor ulcerative sau aftoase din teritoriul endobucal cât și perioral (leziuni herpetice);
  • Incizii chirurgicale cu hemostază imediată și vindecare mult mai bună;

De ce laser și nu chirurgie? Simplu pentru că are multiple avantaje pentru dumneavoastră, cei care beneficiați de aceste servicii:

  • timpul mult redus de vindecare;
  • eficiență dobândită într-un timp mult mai scurt a tratamentelor parodontale și endodontice;
  • rezultate rapide de tratament a durerilor în sfera oro-maxilo-facială;
  • albirea dentară mult mai rapidă și mai sigură, laserul făcând și o biostimularea în timpul albirii, deci având și un efect benefic asupra structurii dentare, față de albirea clasică cu lămpi UV care afectează rezistența smalțului.
Sistemul folosește o gamă completă de vârfuri flexibile de unică folosință ce se montează la piesa principală. Aceste vârfuri sunt diferite, specifice pentru un acces mai bun pe toate suprafețele (țesuturi moi sau dure).

Laserul poate fi utilizat ca un bisturiu foarte precis care realizează simultan cu incizia și o hemostază foarte rapidă și completă, astfel o eventuală manoperă necesară după îndepărtarea gingiei (plombă, tratament de canal, amprentă dentară) poate fi făcută în aceeași ședință. Dacă s-ar folosi bisturiul clasic sau electrocauterul, cel mai probabil ar trebui să așteptăm câteva zile pentru vindecarea gingiei.

Poate fi utilizat pentru excizii (îndepărtări) de polipi, pentru modelări gingivale, frenectomii, plastii ale crestelor în scop protetic, cât și în locul bisturiului clasic pentru incizia țesuturilor în cazul intervențiilor chirurigicale stomatologice.

Pe lângă faptul că asigură hemostaza (oprirea sângerării) asigură și o precizie milimetrică de lucru și o vizibilitate excelentă (o eventuală sângerare poate împiedica vizibilitatea câmpului de lucru).

Biolase EPIC™ X este soluția ideală pentru albirea dinților. Studiile au arătat că albirea întregii cavități efectuată cu EPIC™ X, într-o singură ședință de doar 20 de minute, se pot obține între 4 și 6 nuanțe, dependente însă de structura țesuturilor fiecărui pacient în parte. Este mai rapid decât orice alt sistem de albire de cabinet, efectuat cu lampa de albire cu lumina ultravioletă. Albirea nu este dureroasă, iar intensitatea poate fi reglată în funcție de gradul de sensibilitate al pacientului și răspunsul țesuturilor dure.

Dispozitivul special pentru modul de albire cu laser

Biolase EPIC™ X are aprobarea FDA – SUA pentru Terapia durerii, o exclusivitate pentru laserele dentare cu dioda. Folosind o piesă specială de mână Deep Tissue – DTHP, concepută pentru a controla parametri importanți, cum ar fi dimensiunea zonei, se pot elimina sau chiar trata complet durerile medii și minore în regiunea maxilo-facială orală (nevralgii, mialgii, dureri ce urmeaza tratamentelor de canal, parodontale sau chiar implantare).

Considerăm că oportunitatea existenței tratamentului cu laser în practica stomatolgică reprezintă un avantaj major al reușitei tratamentelor dentare și de aceea am introdus acest dispozitiv în practica clinicii noastre.

Dar nu trebuie să ne credeți doar din ce citiți, vă așteptăm in clinica DENTA-SYM să vă convingeti singuri de beneficiile LASERULUI EPIC X.

Terapia cu plasmă îmbogățită în proteine și celule stem (PRP)

Terapia cu plasmă îmbogățită în proteine și celule stem (PRP) este o metodă nouă inovativă, care s-a demonstrat că aduce vindecări rapide gingiei traumatizate sau gingiei afectate de boala parodontală.

În timpul preparării dinților pentru o viitoare lucrare protetică, gingia suferă mici traumatisme. Pentru vindecarea rapidă și corectă a acesteia, pentru a nu-și modifica poziția, pentru a nu se retrage de la limita preparației, avem nevoie să o protejăm. Acest deziderat se obține prin folosirea „terapiei vampir”. Aceasta constă în recoltarea propriului sânge al pacientului, centrifugarea lui în niște eprubete speciale într-o centrifugă cu un anumit protocol. În timpul centrifugării plasma este separată de celulele roșii și este îmbogățită cu trombocite și factori de creștere (datorită componentelor din filtrul eprubetei).

Plasma conține plachete, celule stem, enzime, nutrienți, anticorpi, hormoni, glucoză, proteine, lipide și albumină (antioxidant puternic). PRP – plasma bogată în plachete concentrează 7 proteine fundamentale, factori de creștere, secretați active de plachete pentru a iniția procesul de vindecare a rănilor. De asemenea PRP conține 3 proteine: fibrina, fibronectina și victronectina ce au un rol important în procesul de regenerare a țesuturilor deteriorate.

Această plasmă se injectează apoi în anumite puncte din cavitatea bucală a pacientului, oferind elemente care ajută la completa și rapida vindecare a gingiei.

Membranele A-PRF și I-PRF sunt cea mai biologică alegere în manoperele chirurgicale stomatologice.

În acele situații când osul alveolar este resorbit datorită unei extracții făcută cu mult timp în urmă, sau unei afecțiuni parodontale netratate la timp (parodontita cronică profunda) sau a unei infecții periapicale netratate (granuloame, chisturi), avem nevoie de ADIȚIE OSOASĂ pentru a putea insera un implant sau a efectua o lucrare protetică adecvată.

Adiția osoasă se poate face cu materiale naturale (propriul os, sau os animal) sau sintetice (granule de os) și aplicări de membrane care să susțină aceste granule sau blocuri osoase. Membranele de adiție pot fi resorbabile, neresorbabile, de natură animală (bovină, porcină, cabalină), nonanimală (hidroxiapatită, coral) sau umană. Datorită studiilor clinice cu rezultate foarte bune, în stomatologie au fost implementate procedee de aplicări de membrane realizate din propriul sânge al pacientului. Cum facem acest lucru și de ce sunt aceste membrane atât de bune?

Principiul acestei tehnologii constă în concentrarea plachetelor sangvine și a factorilor de creștere celulară din plasmă și activarea lor într-un gel de fibrină ce îmbunătățește vindecarea plăgilor. Această suspensie de plachete numită PRP (platelet-rich plasma) utilizată în medicina transfuzională este un precursor al altui derivat, PRF (platelet-rich fibrin), un biomaterial solid de fibrină.

Aceste membrane se obțin din sângele pacientului recoltat imediat înaintea intervenției de către personalul clinicii.

A-PRF reprezintă un produs de plasmă sangvină îmbogățită, concentrată în trombocite. Acțiunea intensă de vindecare osoasă și a țesuturilor moi se datorează factorilor de creștere din acest concentrat. Factorii de creștere se eliberează treptat în câteva zile (până la 7 zile), acțiunea lor ajutând enorm la vindecarea celulară în primele zile după o intervenție chirurgicală stomatologică. Se poate utiliza atât în adiții osoase pentru sinus lift, chistectomii, retracții osoase sau pentru implante, membranele A-PRF ajutând fantastic prin stimularea angiogenezei, resorbirii edemului inflamator, grăbirii proceselor de cicatrizare și diminuând efectele traumei chirurgicale în sine, la nivel local. Membranele pot fi aplicate și peste granulele de os, sau se pot amesteca cu aceste granule rezultând un produs benefic care se aplică la locul intervenției. Marele avantaj este originea membranelor, ele fiind obținute de la pacient, fără adăugarea vreunei alte substanțe (anticoagulanți, clorură de calciu sau trombină). De aceea riscul de alergie sau respingere a produsului este practic nul fiind un produs propriu organismului.

Sângele venos este recoltat de la pacient, se introduce într-o eprubetă specială, aceasta se introduce într-o centrifugă pentru centrifugare. După câteva minute, eprubeta se scoate din centrifugă, iar dopul de fibrină concentrată este vizibil separată. Pentru a o izola, medicul o separă prin tăiere și o aplică pe o suprafață sterilă orizontală. Apoi aplică un capac perfect neted ce aplatizează și deshidratează puțin produsul. După încă câteva minute acest produs arată ca o membrană subțire fină gata de utilizare.

I-PRF este tot un concentrat de factori de creștere însă este fluid, obținut prin centrifugare cu timp mai redus și are alte utilizări. El se injectează în zona chirurgicală, fie în sau sub țesuturile moi, fie se amestecă cu materialele de adiție și regenerare tisulară ghidată, așa cum sunt ele utilizate în parodontologie și estetica parodontală. Produsul este mai bogat în trombocite și leucocite. Împreună cu produsele de adiție, el ajută la închegarea granulelor osoase, reduce mult inflamația ulterioară, ajută la cicatrizarea inciziilor și la obținerea rezultatului scontat inițial. Împreună cu aplicarea de A-PRF diminuă mult și durerea postchirurgicală și edemul (umflarea părților moi apărută de obicei la 24-48 ore după intervenție).

Utilizate împreună (recoltate în aceeași ședintă de la pacient) A-PRF și I-PRF reprezintă o soluție viabilă foarte bună în toate procedeele de adiție osoasă, reconstrucții de creste, sinus lift și chirurgie parodontală estetică.

Recoltarea se realizează în cabinetul stomatologic, înaintea intervenției stomatologice, de către medicul stomatolog. Preferăm recoltarea dimineața pe nemâncate, și în ultimele 24 de ore pacientul să nu consume alimente grase și alcool. Pacientul trebuie să fie hidratat, calm și cu toate tratamentele urmate la zi (dacă este cazul la afecțiunile generale asociate).

Toată procedura nu este dureroasă, sentimentul fiind exact ca la o recoltare obișnuită. Este necesar kit-ul special steril de unică folosință, centrifuga, o mână delicată și antrenată pentru recoltare sangvină și medici profesioniști și dedicați meseriei și pacienților.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

Solicitare consultație

Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de către dumneavoastră.

    Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

    Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

    Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

    Solicitare consultație

    Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de catre dumneavoastră.