Stomatologie digitală de la Denta-Sym

DENTA-SYM a început să introducă în practica actuală conceptul de stomatologie integral digitală. Stomatologia digitală oferă o precizie de neegalat și crește cu până la 100% rata de succes a tratamentului. Acest lucru înseamnă că fotografiile făcute în propriul studio foto, împreună cu amprenta digitală a dinților și a gingiei scanată cu scannerul intraoral, alături de amprenta facială și de CBCT-ul pacientului sunt introduse într-un soft de Digital Smile Design care ne ajută la previzualizarea restaurărilor și astfel pacientul își poate vedea dinții pe care dorim să îi creem încă înainte de a ne atinge de dinții lui. Astfel comunicarea cu pacientul este una excepțională, pacientul putând contribui și el la designul propriilor dinți. După ce pacientul este mulțumit de rezultatul digital obținut și ne dă acceptul privind noul zâmbet propus de echipa medicală putem începe tratamentul propriu zis. Astfel știind unde vrem să ajungem este mult mai predictibil tot parcursul, iar la final rezultatul trebuie să fie identic cu ceea ce am propus pacientului de la a doua consultație.

Beneficiile tehnologiilor digitale în stomatologie:

 • diagnostic corect, imediat
 • tratamentele ghidate digital ne oferă exactitate maximă, indiferent de complexitatea tratamentului
 • durată scurtă de tratament
 • rezultate estetice deosebite
 • simulări ale rezultatului final al tratamentului de la a doua vizită în cabinet
 • vindecare rapidă a zonelor unde s-a intervenit chirurgical
 • managementul durerii, prin tehnologii care utilizează instrumente ce controlează și izolează durerea la nivel local
 • coroane și fațete dentare cu un înalt grad estetic, funcțional și de rezistență în timp
 • crește confortul pacientului mai ales în timpul amprentei dentare

Scannerul intraoral Medit i500

Amprenta digitală este cea mai nouă metodă de amprentare a dinților și datorită faptului că serviciile noastre sunt create pentru a oferi pacientului o experiență excepțională la noi în clinică, am depus eforturi pentru achiziționarea celui mai nou tip de scanner intraoral care a revoluționat piața amprentării digitale.
Scannerul intraoral Medit i500 este cel mai nou scanner intraoral, cu un software de ultimă generație. Vârful este de dimensiuni reduse, confortabil pentru pacient, oferă imagini de calitate la rezoluție înaltă. Viteză mare de scanare (2-3 minute un cadran, 4-6 minute o arcadă) cu o acuratețe ridicată. Are o greutate de doar 276 de grame ceea ce îl face confortabil pentru utilizator. Conlucrarea perfectă între hardware și software (iScan) fac ca acest sistem să fie unic pe piață.

Ne gândim la generațiile viitoare protejând natura prin reducerea deșeurilor rezultate din activitatea medicală și de tehnică dentară. Datorită acestui fapt contribuim și la reducerea emisiilor de CO2 pentru că nu mai producem deșeuri ce ar necesita transport și depozitare. Se reduce consumul de obiecte necesare amprentării dentare (linguri de amprentă de plastic, metal).
Mai multe despre amprenta digitală aici

AIRFLOW® Prophylaxis Master

AIRFLOW® Prophylaxis Master este ultima inovație a EMS pentru Guided Biofilm Therapy – GBT. Airflow® Prophylaxis Master by EMS Elvetia este cel mai performant sistem de igienizare și profilaxie dentară, acreditat de catre EFP (European Federation of Periodontology).

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al plăcii bacteriene: o soluție unică pentru prevenția cariilor și îngrijire periodontală. Biofilmul dentar este factorul principal care cauzează carii, infecții periodontale și peri-implantită.

GBT se bazează pe tehnologii patentate de către EMS Elvetia. A fost dezvoltat în colaborare cu parodontologi experimentați, specialiști în tratarea cariilor dentare și igieniști dentari. Tratamentul este unul sistematic, predictibil, cu riscuri minime și prietenos pentru utilizator, adaptabil oricărei categorii de vârsta și fiecărui pacient în parte.

Guided Biofilm Therapy (GBT) este cel mai performant concept de igienizare și profilaxie dentară existent în acest moment în lume, dezvoltat de compania elvetiană EMS și care are ca scop păstrarea sănătății orale a pacientului și oferirea unei stări de bine acestuia.

Durata acestui tratament este de aproximativ 30 de minute, iar pentru un maxim de eficiență specialiștii companiei EMS Switzerland recomandă aplicarea protocolului GBT prin parcurgerea a 8 pași:

 1. DIAGNOSTICARE, prin evaluare clinică a fiecărui caz;
 2. EVIDENȚIERE, prin aplicarea unei soluții colorante, pentru ca placa bacteriană să fie ușor de identificat supra și subgingival;
 3. MOTIVARE, etapa în care medicul stomatolog crește gradul de conștientizare al pacientului referitor la igiena dentară și îi oferă sfaturi personalizate referitor la îmbunătățirile care pot fi aduse procesului de curățare dentară realizat acasă;
 4. AIRFLOW®, care presupune aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, Erythritol PLUS, ce îndepărtează placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival. Medicul stomatolog va îndepărta și placa bacteriană prezentă pe gingii, limbă și palat;
 5. PERIOFLOW® este etapa în care se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale, la dinții naturali în pungile adânci, la furcațiile radiculare și la implanturi;
 6. PIEZON® este etapa în care se îndepărtează orice urmă de tartru rămasă (detartraj) sau pentru curățarea în jurul implanturilor și a restaurărilor protetice;
 7. CONTROL, etapa în care medicul face o verificare finală, pentru a vedea dacă au mai ramas urme de placă bacteriană și se asigură că tartrul a fost îndepărtat complet. Acum este momentul în care, pe un teren perfect curățat, se poate face o diagnosticare a prezenței cariilor și se pot face aplicări cu fluor, dacă medicul stomatolog consideră oportun;
 8. RECALL – „un pacient sănătos este un pacient fericit”. În funcție de rezultatul evaluării riscurilor dentare, medicul stomatolog stabilește frecvența realizării procedurilor de mentenanță prin igienizare profesională și programează împreună cu pacientul următoarele vizite de control la medicul stomatolog.

Înainte de realizarea tratamentului de igienizare, biofilmul este evidențiat prin aplicarea unei soluții colorante. Placa astfel evidențiată este ușor îndepărtată supra și subgingival cu ajutorul AIRFLOW și PERIOFLOW. Tratamentul prin GBT înseamnă ca medicul să fie ghidat prin evidențierea zonelor acoperite de placa bacteriană în realizarea procedurilor de igienizare.

Avantaje

 • Este minim invaziv, reduce nevoia utilizării detartrajului mecanic sau cu ultrasunete;
 • Este sigur, eficace și blând cu dinții și țesuturile moi, implanturile și lucrările protetice;
 • Este confortabil pentru pacient, tratamentul fiind efectuat la o temperatură de irigare controlată, apa de gură utilizată fiind încălzită;
 • Este eficient și rapid;
 • Este potrivit pentru prevenția cariilor și a afecțiunilor parodontale la copii și adolescenți.

AIRFLOW® Prophylaxis Master înglobează componente unice:

 • Pulberea utilizată de AIRFLOW Prophylaxis Master îndepărtează în mod confortabil și eficient placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival;
 • Piesa de mână PERIOFLOW® reprezintă tehnologia state-of-the-art pentru îndepărtarea profesională a plăcii bacteriene din pungile parodontale;
 • Utilizarea PIEZON® PS le permite medicilor să îndepărteze orice urmă de tartru supra și subgingival până la 10 mm. Este practic cea mai eficientă tehnologie de detartraj existentă în acest moment în lume.

Cui i se adreseaza?

 • Pacienților operați parodontal în programul de mentenanță parodontală postoperatorie;
 • Pacienților diagnosticați cu boală parodontală incipientă;
 • Pacienților purtători de lucrări protetice pe implanturi, respectiv dinți naturali;
 • Pacienților cu sensibilitate mare la detartrajul clasic;
 • Pacienților purtători de aparate dentare copii sau adulți;
 • Tuturor care doresc un SPA stomatologic.

Laser Epic Biolase

Laserul Epic Biolase este, în prezent, unul dintre cele mai performante și mai apreciate lasere stomatologice la nivel mondial. Biolase laser este un laser dentar avansat, care oferă putere și verstilitate într-un dispozitiv de mici dimensiuni, portabil, cu performanțe maxime, timpul minim petrecut de pacient pe scaun și cu rezultate predictibile.

Utilizat cu ajutorul tehnologiei wireless, laserul diodă Epic Biolase deține un software cu 22 de setări clinice, plus o selecție de sfaturi de unică folosință pentru o varietate de proceduri chirurgicale și non-chirurgicale.

Beneficiile utilizării laserului Epic Biolase în tratamentele dentare:

 • Acțiune locală
 • Minim-invaziv și conservativ
 • Predictibilitatea tratamentului
 • Utilizare în tratamente de estetică dentară
 • Scurtarea timpului petrecut de pacient pe scaun
 • Crește gradul de confort al pacientului în cabinet
 • Decontaminarea bacteriilor din câmpul de lucru (în cazul intervențiilor cu implant dentar sau al obturațiilor de canal)
 • Rezultate mult mai rapide ale tratamentelor, chiar și după 20 de minute de utilizare (pentru porcedura de albire dentară)
 • Managementul durerii
 • Eliminarea sângerării în cazul intervențiilor chirurgicale
 • Scurtarea perioadei de recuperare post-operatorie
 • Eliminarea durerii și a umflaturilor după o intervenție
 • Reduce supraîncălzirea țesutului înconjurător care cauzează disconfort pacientului
 • Versatilitate – poate fi utilizat pentru a trata mai multe tipuri de afecțiuni
 • Ușor de manevrat de către medic.

Nu-mi mai fac griji atunci când sunt fotografiată, pot să zâmbesc din nou cu încredere. Mulțumesc, Denta-Sym.

Botar Luminita
Pacient

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

Solicitare consultație

Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de către dumneavoastră.

  Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la CLINICĂ

  Servicii de calitate la prețul corect, cu fețe zâmbitoare și prietenoase, oferindu-vă SOLUȚIA PENTRU UN ZÂMBET PERFECT.

  Echipa DENTA – SYM pune preț pe sănătatea dentară, dar mai ales pe prevenție prin instruirea pacienților și recomandarea controalelor periodice. Știm că timpul zboară și nu vă dați seama când a trecut un an de la ultima vizită. De aceea este de ajuns să vă dați acordul și veți fi anunțat când e timpul pentru controlul stomatologic anual.

  Solicitare consultație

  Completați acest formular iar personalul de la recepție vă va contacta cât de curând posibil, pe una din căile alese de catre dumneavoastră.